Wat vind jij: Het kabinet neemt de cultuursector niet serieus

Festivalorganisator ID&T is niet te spreken over de uitgelekte versoepelingen van de coronamaatregelen. Haagse bronnen bevestigden gisteren dat in onder meer theaters en concertzalen een coronatoegangsbewijs verplicht is vanaf 25 september. Concrete plannen voor de evenementensector lijken er nog niet te zijn. Wel blijven nachtclubs voorlopig gesloten.

"Wij volgen het nieuws nauwlettend, maar het lijkt erop dat we niet anders kunnen dan constateren dat dit kabinet de cultuursector totaal niet serieus neemt", reageert directeur Ritty van Straalen. "In plaats van een echte handreiking en een duurzame oplossing komen ze nu weer met uitgelekte halfbakken plannen die nergens op gebaseerd zijn."

Van Straalen vindt dat evenementen en nachtclubs prima op 100 procent capaciteit kunnen draaien. "Het is in meerdere Fieldlabs bewezen dat dit veilig kan. Waarom moet de cultuursector dicht blijven als voetbal en andere sectoren volledig open kunnen?" Evenementen voor meer dan 750 bezoekers zijn tot in ieder geval 20 september verboden, maar Van Straalen vindt dat het daarna wel klaar is. "Wij, en ik weet dat de gehele sector en de gehele achterban er zo over denkt, zullen niks anders accepteren dan 100 procent open per 20 september."

Wat vind jij?

Hoe kijk jij hier tegenaan? Laat het weten en reageer op onze stelling. Je kunt overigens ook een reactie achterlaten.

Meer over dit onderwerp:
cultuur stelling kabinet corona
Deel dit artikel: