Valpartij verprutst droomfinale carrière Janneke Ensing

WIELRENNEN - Op 23 oktober, tijdens de Ronde van Drenthe, neemt wielrenster Janneke Ensing uit Gieten afscheid van de wedstrijdsport. Maar ze had zich de aanloop daar naartoe heel anders voorgesteld.

Tijdens de tweede etappe van de Tour de l'Ardèche in Frankrijk raakte de renster van Team BikeExchange betrokken bij een valpartij in een afdaling. Met als gevolg dat ze haar ribben zwaar gekneusd heeft.

Tranen

"Ik heb niet vaak zoveel pijn gehad", verzucht Ensing. "Ik heb de derde etappe nog uitgereden. Maar mijn verzorger van de ploeg voorspelde al dat ik me een dag later een stuk slechter zou voelen. En dat was het geval. Tijdens de vierde etappe ben ik met extra pijnstillers voor onderweg opgestapt. Maar na afloop biggelden de tranen over m'n wangen. Het ging echt niet meer", vertelt Ensing.

"Ik had nog zo graag willen laten zien wat ik in me heb. Het ging de laatste tijd juist zo goed wat betreft de valpartijen. Dit is zo balen."

Afscheid

In Spanje likt ze nu haar wonden. Daar gaat ze kijken wanneer ze de trainingen weer kan hervatten voor de absolute finale van haar carrière. Op 2 oktober staat Parijs-Roubaix op het programma. Of Ensing dat gaat halen is nog maar de vraag. Daarna volgt op 23 oktober haar afscheid tijdens de Ronde van Drenthe.

Meer over dit onderwerp:
Gieten wielrennen Janneke Ensing
Deel dit artikel: