Fatale kennismaking neushoorns in Wildlands, vrouwtje verdrinkt

Elena bij haar aankomst in Wildlands in 2018
Elena bij haar aankomst in Wildlands in 2018 © Wildlands
Neushoorndame Elena is vanochtend verdronken in dierenpark Wildlands in Emmen. Dat gebeurde nadat zij kennismaakte met de nieuwe neushoornman, Limpopo.
De introductie stond gepland voor de opening van het park vanochtend. Elena zou op dat moment samen met haar zus Zahra kennismaken met de nieuwe neushoornman. Vrijwel direct nadat Limpopo op de savanne verscheen werden de zussen onrustig.
Ze zetten het vervolgens op een lopen, waarna de nieuwsgierige Limpopo de achtervolging inzette. Daarbij leek hij met name gefocust op Elena. Na ongeveer een kwartier waren beide dieren uitgeput. Elena liep richting een ondiepe waterpoel en gleed, waarschijnlijk door vermoeidheid, uit.
De neushoorndame kwam op haar zij terecht en kon niet goed overeind komen. Het mannetje moest daarop eerst weggelokt worden, voordat de dierenverzorgers hulp konden bieden aan Elena. Die hulp kwam te laat. Ze was al verdronken.

Fokprogramma

Limpopo kwam naar Emmen in het kader van fokprogramma. Elena, en haar zus Zahra, zouden met Limpopo de toekomst van de neushoorns in Wildlands moeten waarborgen. Het is de eerste keer dat er een neushoorn doodgaat tijdens het - altijd spannende - introductieproces.
De gebeurtenis heeft veel impact op het team van Wildlands. Wat het voor het fokprogramma in het park betekent, is nu nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.