Taakstraf voor uitgaansgeweld: slachtoffer werd 3 keer mishandeld

Twee (jonge)mannen van 17 en 20 jaar uit Schoonebeek moeten voor uitgaansgeweld in hun dorp een werkstraf van veertig uur uitvoeren. De mannen mishandelden vorig jaar op 23 augustus tijdens hun stapavond in een café aan De Pallert een medekroegbezoeker.

Het slachtoffer werd die avond tot drie keer toe op verschillende momenten mishandeld. Hij liep een gebroken neus, een gekneusde knie en een kapotte tand op. Wat de aanleiding was voor de verschillende vechtpartijen voor de kroeg in Schoonebeek werd niet geheel duidelijk. Drank speelde een grote rol.

Kopstoot

Het slachtoffer zou zich volgens meerdere getuigen vervelend hebben gedragen. Hij kreeg een paar klappen van iemand, maar de schade bleef beperkt. Het slachtoffer nam weer een biertje. Het Openbaar Ministerie besloot de eerste aanvaller niet strafrechtelijk te vervolgen. Daarvoor was het incident te gering. Later die avond gaf de 17-jarige de man een kopstoot en brak zijn neus.

Bewusteloos

De 20-jarige Schoonebeker bemoeide zich er ook mee en trapte het slachtoffer in zijn knieholte waardoor de man viel. Volgens de officier van justitie trapte hij het slachtoffer tegen het hoofd waardoor hij bewusteloos raakte en een tand brak. Zij eiste voor poging tot zware mishandeling een werkstraf van honderd uur.

Geen onafhankelijk bewijsmateriaal

De rechter vond alleen de trap in de knieholte bewezen en niet die tegen het hoofd. Alleen het slachtoffer en zijn vriend verklaarden daarover bij de politie. "Ik zoek in dat geval naar onafhankelijk bewijsmateriaal, maar vind dat niet in dit dossier", zei de rechter. Beide mannen moeten het slachtoffer een smartenbedrag van 600 euro betalen. De jongste stond vanwege zijn leeftijd gisteren voor de kinderrechter.

Deel dit artikel: