'Bouw nieuw knooppunt bij Klijndijk en afsluiting Emmen-Noord start dit najaar'

De provincie Drenthe verwacht dit najaar te starten met de aanleg van de nieuwe ongelijkvloerse kruising op de N34 bij Klijndijk. Tegelijkertijd gaat de afslag Emmen-Noord op slot.

Dat liet wethouder René van der Weide donderdag weten tijdens de raadscommissie. De provincie verwacht de ombouw in de zomer van 2022 gereed te hebben.

Voor het verkeer uit de richting Emmen wordt het straks niet meer mogelijk om via de Odoornerweg de N34 op te rijden. Weggebruikers moeten straks gebruik maken van een parallelweg richting het nieuwe knooppunt bij Klijndijk.

Afsluiten Hoofdweg Klijndijk

Een andere optie is de daarvoor gelegen afslag richting Klijndijk (Hoofdweg) te pakken. Maar de gemeente Borger-Odoorn onderzoekt of deze straat kan worden afgesloten. Bewoners hebben gevraagd naar deze mogelijkheid uit vrees voor een toename van verkeersdrukte en sluipverkeer.

Naast de werkzaamheden gaan er bij meer wegen in en rond Emmen de schop de grond in. De werkzaamheden voor de ongelijkvloerse kruising bij Emmerschans starten ook dit najaar, aldus Van der Weide.

Centrale aansluiting Bargermeer

In overleg met omwonenden en ondernemers wordt er dit najaar nog nader gekeken naar een centrale aansluiting van de Rondweg naar industrieterrein Bargermeer. Mogelijk komt er een ongelijkvloerse kruising bij de Oranjedorpstraat. De omgeving wordt ook hier bij betrokken.

Het knooppunt Emmen-West ter hoogte van Erm wordt rond november opgeleverd. De laatste bouwfase van dit traject is deze maand van start gegaan.

Deel dit artikel: