Jonge Emmenaar (21) krijgt werkstraf voor Marktplaatsoplichting en inbraken

Een 21-jarige man uit Emmen is voor Marktplaatsoplichting, twee inbraken en witwassen veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur. De helft hiervan is voorwaardelijk. De man is weer op de goede weg en heeft werk. "Bewijst u zich nu maar eens", zei de rechter.

De man lichtte begin 2019 vijf mensen op via de internetsite. Hij ontving de bedragen op zijn eigen rekening. Hij wist dat deze actie daardoor uit zou komen. "Ik was op straat gezet en had geld nodig. Ik had geen keuze", zei de man tegen de rechter. Dat geld, zo'n duidend euro, moet hij aan de slachtoffers terugbetalen.

De man stond ook terecht voor twee inbraken in Emmen. Dit gebeurde vorig jaar in mei en juni. Uit een bedrijfspand nam de man boormachines en een kluis met 370 euro mee. Hij vernielde een ruit om binnen te komen en liet een bloedspoor achter. Het DNA kwam overeen met het celmateriaal van de Emmenaar.

Goede weg

Ook bij een ander bedrijfspand kwam hij binnen door een ruit te vernielen. Daar werd een muziekbox buitgemaakt en vernielingen gepleegd. In het kantoortje stond een leeggedronken blikje dat een DNA-match opleverde met Emmenaar. De man erkende de inbraken. Hij deed dit niet alleen, maar wilde geen namen prijsgeven.

Hij ontkende de vernielingen in het pand. De rechter kon niet uit het dossier opmaken of de Emmenaar de vernielingen heeft gepleegd en sprak hem daarvan vrij. De jongeman heeft voor zijn leeftijd een flink strafblad.

De rechter hechtte er meer waarde aan dat de Emmenaar de goede weg is ingeslagen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Marktplaatsoplichting
Deel dit artikel: