Elmar Reinders wint opnieuw PWZ Zuidenveldtour

WIELRENNEN - Elmar Reinders (29) uit Assen heeft de 29e editie van de PWZ Zuidenveldtour gewonnen. Ook in 2016 was de renner van het Riwal Cycling Team al de snelste in Nieuw-Amsterdam. Toen nog in de kleuren van Jo Piels.
In de koers over 200 kilometer met de start in Dalen en de finish in Nieuw-Amsterdam kwam de Assenaar, met ruim een minuut voorsprong, solo over de finish.
Daan van Sintmaartensdijk, namens Volker Wessels Cycling werd tweede. De Tsjech Richard Habermann van Sparta Praha werd derde.
Een valpartij, in het tweede deel van de koers, zorgde voor een schifting in het peloton. Een groep van dertig man reed weg. Een kleine veertig kilometer voor de streep ging Reinders er solo vandoor en reed hij vastberaden naar de streep.
Vorig jaar ging de PWZ Zuidenveldtour helemaal niet door vanwege corona. Dit jaar werd de koers verplaatst van april naar september. Nieuw onderweg was de Muur van Emmen.
Elmar Reinders wint de PWZ Zuidenveldtour

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.