Hoogeveen dendert door, weer winst wel eerste tegentreffer

Hoogeveen wint ook de vierde wedstrijd van het seizoen
Jamai Kriekjes scoorde de 2-1 voor Hoogeveen © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Hoogeveen blijft ook na de vierde speelronde zonder puntverlies. In eigen huis werd SJC uit Noordwijk met 3-1 verslagen. Doelman Stan Meekhof moest, voor het eerst dit seizoen, wel een tegentreffer toestaan.
Door deze overwinning blijft Hoogeveen koploper in de zondag hoofdklasse A. De ploeg van trainer Nico Haak heeft drie punten meer dan TOGB.
De thuisclub begon wervelend aan de eerste helft en miste in de eerste tien minuten twee goede kansen. De eerste kans aan de andere kant was direct raak. Meekhof was kansloos op het harde schot van Wesley Haasnoot, die na een goede aanval over links de trekker over haalde.

Jim en Jamai

Hoogeveen raakte niet in paniek, bleef verzorgd de aanval zoeken en kwam binnen vier minuten langszij. Ook bij de gelijkmaker ging de aanval over de linker flank en Jim Veltmaat haalde schoot de 1-1 binnen.
In een open eerste helft was de thuisclub de betere ploeg, maar ook de gasten kregen een paar goede kansen. Gescoord werd er voor rust niet meer.
De tweede helft was minder goed dan de eerste en uiteindelijk maakte invaller Jamai Kriekjes, tien minuten voor tijd, de bevrijdende 2-1. De pas 18-jarige Kriekjes, die overkwam uit de jeugd van FC Emmen, rondde een mooie aanval, beheerst af. In de slotfase bepaalde Menno Heerkes de eindstand op 3-1 en blijft Hoogeveen zonder puntverlies.