Alcides verliest ongeslagen status tegen HBS

Alcides
Alcides verloor voor het eerst dit seizoen © Alcides
VOETBAL - Alcides weet weer wat verliezen is. Voor het eerst dit seizoen verloor de ploeg van trainer Wilko Niemer een wedstrijd in de hoofdklasse A. HBS was in Meppel met 0-3 te sterk.
Door de nederlaag zakt Alcides naar de zesde plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. Hoogeveen is koploper met 12 uit 4.
De overwinning van HBS was verdiend. Met name in de eerste helft was de ploeg uit de Hofstad beter. De Meppelers kwamen niet in hun eigen spel en zagen dat Joy Okenge al vroeg, met een blessure, uit moest vallen.
Op dat moment gingen de gasten al aan de leiding. Mathijs Harthoorn had HBS in de zesde minuut al op voorsprong gebracht. Beide ploegen zochten met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.
Het duurde tot de 78ste minuut voordat HBS de score wist te verdubbelen. Niels van Pelt benutte een strafschop. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-3 en verloor de thuisclub voor het eerst dit seizoen.