Drenten zijn niet bezig met Prinsjesdag: 'Ga toch eens regeren'

Morgen is het Prinsjesdag. De dag dat het demissionaire kabinet de begroting voor het komende jaar presenteert. We gingen naar de markt in Emmen om de stemming te peilen.

Opvallend veel mensen bleken eigenlijk helemaal niet bezig te zijn met Prinsjesdag. Ongeveer de helft van de ondervraagden had geen wensen of verlangens wat betreft de Miljoenennota, maar riep op tot een snelle vorming van een kabinet.

Veel is al uitgelekt zoals zes tot zeven miljard euro voor het klimaat en een miljard euro voor woningbouw. Het kon een groot deel van de ondervraagde inwoners in Emmen niet boeien.

Stop met ruzie maken

"Ik hoop dat er eindelijk weer eens geregeerd gaat worden en geleid. Dat we snel een kabinet krijgen in plaats van dat ze ruzie maken en elkaar vliegen afvangen. Dat vind ik wel heel belangrijk", zegt een vrouw van middelbare leeftijd.

De mannelijke helft van een jong stel zegt zich helemaal niet bezig te houden met Prinsjesdag. "Ze besteden het geld toch niet goed." Hij antwoordt bevestigend op de vraag of hij weinig vertrouwen heeft in de regering en de overheid.

Een andere vrouw van middelbare leeftijd geeft aan nog niet over Prinsjesdag te hebben nagedacht. Ze hoopt dat het beter zal gaan met de economie volgend jaar en dat er weer wat meer mag. "En laten we lief zijn voor elkaar. Dat lijkt me ook niet verkeerd."

Meer over dit onderwerp:
Emmen politiek Prinsjesdag Miljoenennota Troonrede
Deel dit artikel: