Wat vind jij: Prinsjesdag heeft zonder nieuw kabinet geen zin

In maart waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar een half jaar later wacht ons land nog altijd op een nieuw kabinet. Ook een formatieweekend op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum leidde de afgelopen dagen niet tot een doorbraak. En dat terwijl morgen Prinsjesdag op het programma staat, oftewel de start van het nieuwe politieke werkjaar.

Op dit moment is het kabinet nog altijd demissionair, wat in principe betekent dat er alleen nog 'lopende zaken' worden afgehandeld. Volgens D66-leider Sigrid Kaag, één van de hoofdrolspelers in de huidige formatie, kan dit kabinet eigenlijk niet lang meer aanblijven. "Ik denk dat het duidelijk is, met de demissionaire status van het kabinet, dat ze op hun laatste eindjes lopen", aldus Kaag, die zelf opstapte als demissionair minister van Buitenlandse Zaken.

De onderhandelingen over een minderheidskabinet met VVD, D66 en CDA liggen in ieder geval voor zeker een week stil. Eerst is Prinsjesdag en woensdag en donderdag zijn de algemene politieke beschouwingen.

Wat vind jij?

Wat stelt Prinsjesdag voor met een demissionair kabinet? Voor volgend jaar moet er uiteraard een begroting worden opgesteld. Maar een demissionair kabinet heeft daarbij minder ruimte om met nieuw beleid en nieuwe uitgaven te komen. Heeft het volgens jou dan wel zin om dit jaar Prinsjesdag te houden?

Meer over dit onderwerp:
stelling kabinet politiek Prinsjesdag
Deel dit artikel: