Tibor del Grosso rijdt zestiende tijd op WK tijdrijden voor junioren

WIELRENNEN - Tibor del Grosso is vanmiddag als zestiende geëindigd in de tijdrit op het wereldkampioenschap voor junioren in het Belgische Leuven.

De 18-jarige renner uit Eelde kwam op het vlakke parcours over 22,3 kilometer tot een gemiddelde van 49,6 kilometer per uur. Hij moest 1 minuut en 21 seconden toegeven op de nieuwe wereldkampioen: Gustav Wang uit Zwitserland. Het zilver was voor de Brits Joshua Tarling en het brons ging met Alec Segaert naar België.

Twee weken geleden reed Del Grosso ook het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren in Italië. Toen reed hij de 33e tijd van de dag. Bij de wegwedstrijd was hij toen de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Geen WK-wegwedstrijd

Vorige week kreeg het Drentse talent te horen dat hij vrijdag niet mag starten in de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap. De nationale wielerbond had, tegen de regels van de UCI in, vijf in plaats van vier renners aangewezen voor de wegwedstrijd. Bondscoach Van Bon offerde, onder het mom van talentontwikkeling, Del Grosso omdat hij ook al het EK mocht rijden. Voor Del Grosso een uiterst teleurstellende uitkomst.

Meer over dit onderwerp:
Eelde wielrennen WK TIbor del Grosso
Deel dit artikel: