Gewonde bij brand in zorginstelling Zuidwolde

210921_brand_cosis
Hulpdiensten bij de woonzorglocatie in Zuidwolde © Persbureau Meter
Bij een brand in Cosis-zorginstelling Waringin aan de Meppelerweg in Zuidwolde is vanavond één persoon gewond geraakt. Nadat de melding was binnengekomen, even na 18.30 uur, kwamen meerdere brandweerwagens, ambulances en een traumahelikopterter plaatse om hulp te verlenen.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe was er brand uitgebroken op één van de kamers, waarbij een bewoner brandwonden had opgelopen. Nadat ambulancepersoneel had slachtoffer had onderzocht, volgde een ziekenhuisbezoek voor nadere controle. Een bedrijfshulpverlener die rook had ingeademd werd ook in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De brandweer had de brand snel geblust. Wel is het nog onduidelijk hoe de brand precies is ontstaan, maar dat moet onderzoek uitwijzen. Het gebouw werd vanwege de brand tijdelijk ontruimd.
Update: aanvankelijk hadden we bericht over twee gewonden, maar uit nagekomen informatie van de brandweer bleek dat er toch sprake was van één gewonde
Gewonde bij brand in zorginstelling Zuidwolde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.