Eigenaar van in brand gestoken horecapand Wanneperveen aangehouden

De politie heeft de eigenaar van de afgebrande horecagelegeheid De Blauwe Hand in Wanneperveen aangehouden. Het pand brandde deze zomer volledig af, nadat een brandbom op het dak was gegooid.

Dat meldt RTV Oost op basis van bronnen waarmee de omroep gesproken heeft.

De politie wil de aanhouding nog niet bevestigen tegenover RTV Oost. "We zijn terughoudend in dit onderzoek. Over één of enkele dagen kunnen we er meer over zeggen", is de officiële reactie. Advocaat Korvinus, die de eigenaar van de horecagelegenheid vertegenwoordigt, was niet bereikbaar om te reageren.

Gewaarschuwd door brandalarm

In de Blauwe Hand was een hotel gevestigd. Daar verbleven ten tijde van de brand zeven arbeidsmigranten. Ze werden gewaarschuwd door een brandalarm en konden op tijd naar buiten. De uitbaatster van het hotel is opgelucht dat de eigenaar van het pand is opgepakt. Kort voor de brand had ze te horen gekregen dat ze uit het pand moest. De eigenaar was zijn hypotheekverplichting niet nagekomen. De Blauwe Hand zou worden geveild.

Witte Opel Corsa

Vrijwel iedereen in het dorp vermoedde direct al dat de eigenaar achter de brand zat, "Om verzekeringsgeld op te strijken", werd er gezegd. Hij zou al vaker betrokken zijn geweest bij soortgelijke branden.

Vlak voordat de brand uitbrak in Wanneperveen reed een auto, een witte Opel Corsa, vanaf het pand richting Meppel. Volgens bronnen heeft de stiefzoon van de horecaman een dergelijke auto en woont zijn partner in Meppel. Daar is hij vanochtend ook aangehouden.

Oplichting

Twee weken geleden moest de Wannepervener nog voor het gerechtshof komen, omdat hij een schilderij met valse papieren voor 15 miljoen euro wilde verkopen als een echte Van Gogh. Het Openbaar Ministerie eiste bijna een jaar cel tegen hem.

Morgen doet het hof uitspraak in die zaak.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Wanneperveen hotelbrand
Deel dit artikel: