Wat vind jij? Ik ga weer vaker naar een echte winkel en koop minder online

Uit onderzoek van ABN AMRO onder 2000 Nederlanders blijkt dat een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht na corona minder te winkelen in grote steden. Zo'n 7 procent van de ondervraagden is juist van plan vaker dan voor corona te gaan shoppen in de grote stad.

Volgens ABN AMRO blijft de fysieke winkel nog wel favoriet, maar zet de opmars van internetshoppen wel door. Volgens de bank moeten winkeliers letten op veranderende consumentenbehoeften.

"Het werken met handscanners, contactloos betalen en ruime winkelpaden met goede aanduidingen van producten helpen daarbij", zegt Henk Hofstede, retaildeskundige bij ABN AMRO. "Als klanten vooraf online inzicht kunnen krijgen in de drukte en de actuele voorraden in een winkel zullen zij eerder bereid zijn om te komen winkelen." Volgens Hofstede is er sprake van een "nieuw normaal".

Wat vind jij?

Laat jij je voorlopig ook niet meer zien in winkelstraten in de grote stad en koop jij je spullen vooral online? Of vind je het juist fijn om eindelijk weer eens van winkel naar winkel te kunnen lopen als je een middagje gaat shoppen? Laat weten wat je vindt door hieronder op eens of oneens te stemmen. Je kunt je mening van wat uitleg voorzien door, na het stemmen, onder de poll op 'Commentaar' te klikken. Die reacties nemen we mogelijk mee op radio tussen 07.00 en 09.00 uur.

Houd het netjes

We hanteren als omroep de regel dat mensen altijd hun mening moeten kunnen geven. We lezen de commentaren en ongepaste reacties proberen we zo snel mogelijk te verwijderen. We snappen dat sommige onderwerpen gevoelig liggen, maar we doen aan iedereen wel de oproep om de discussie netjes en rustig te laten verlopen.

Meer over dit onderwerp:
winkelen stelling ABN AMRO wat vind jij
Deel dit artikel: