Arrestaties na dumping drugsafval: opruimen kostte tienduizenden euro's

Drie Groningers zijn deze week aangehouden voor het dumpen van drugsafval bij Annen en Zuidlaarderveen in augustus vorig jaar. Het gaat om een 31-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, een 22-jarige man uit Winschoten en een 33-jarige man uit Oude Pekela.

Bij De Bulten in Annen en bij De Knijpe bij Zuidlaarderveen werden vorig jaar tientallen vaten en jerrycans met gevaarlijke stoffen gevonden. Die stoffen werden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. In dit geval ging het om amfetamine-afval. Naar aanleiding van tips van getuigen kwam de politie de verdachten op het spoor. Het onderzoek loopt nog. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Saneren bodem bij Annen kostte tienduizenden euro's

Door de dumping van drugsafval in Annen lekten chemicaliën in het grondwater. Het saneren van de bodem kostte 45.000 euro. Die schade wordt mogelijk verhaald op de verdachten.

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk, omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen. Dat kan weer leiden tot waterverontreiniging.

Lees ook:

Deel dit artikel: