Gemeente krabbelt terug: Zuidlaarderavond in plaats van -nacht

De Zuidlaardernacht duurt dit jaar toch niet tot 2.00 uur 's nachts. Vorige week zei burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo nog dat hij de sluitingstijden wilde oprekken, hoewel de horeca om middernacht dicht moet. Maar hij komt daar nu dus toch op terug.

"Dat was optimistisch, maar achteraf voorbarig", zegt hij. "Tijdens het corso in Eelde kon de feesttent tot 02.00 uur open blijven en de normale horeca tot 00.00 uur. Dat mocht volgens de regels toen, en dat ging ook goed. Maar in de uitwerking van de nieuwste regels is alles gelijk getrokken. Als we nu iets willen met elkaar, moeten we ons daar aan houden. Dat betekent helaas dat overal om twaalf uur de lampen aan gaan en er niet meer geschonken wordt."

Traditiegetrouw wordt voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt de Zuidlaardernacht gehouden. Dit jaar wordt dat dus een Zuidlaarderavond. De burgemeester wijst erop dat bezoekers over een coronatoegangsbewijs moeten beschikken als ze naar een horeca- of andere feestgelegenheid willen.

De 820e Zuidlaardermarkt is op dinsdag 19 oktober. De markt is vanwege corona kleiner van opzet dan normaal.

Lees ook:

Deel dit artikel: