HZVV zet runner-up SC Genemuiden opzij

HZVV vlag
De vlag van HZVV wappert © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - In de hoofdklasse B heeft HZVV in eigen huis drie punten tegen runner-up SC Genemuiden gescoord: 2-0. Door het maken van beide doelpunten was Sander Dzemidzic de grote man in Hoogeveen.
Met SC Genemuiden, met oud-doelman van HZVV Hidde Streutker onder de lat, namen de rood-witten het vanmiddag op tegen de nummer twee uit de landelijke competitie. Voorafgaand aan de partij stond HZVV vier punten achter.

Vanaf twintig meter

Vlak voor rust werd Walter Diasz Nzasi van HZVV onderuit gehaald in het strafschopgebied van de gasten uit Overijssel. Dzemidzic faalde niet en kort na de 1-0 klonk het rustsignaal.
De tweede van Dzemidzic was mooier dan de benutte penalty. In de vijftigste minuut haalde hij twintig meter voor het vijandelijke doel uit en liet voormalig ploeggenoot Streutker in het tenue van SC Genemuiden kansloos. In het vervolg van de partij kwam de zoete thuiszege van HZVV niet meer in gevaar.

Acht punten

Door de 2-0 overwinning komt HZVV in de hoofdklasse B op acht punten. Eentje minder dan SC Genemuiden. SV Urk gaat na vijf duels en dertien punten nog altijd aan de leiding.