Goed weekend voor E&O: mannen en vrouwen winnen weer

BFC neemt het doel van E&O onder vuur
BFC neemt het doel van E&O onder vuur © RTV Drenthe/René Posthuma
HANDBAL - De handbalmannen van E&O hebben de tweede wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Nadat vorige week Feyenoord handbal werd verslagen, was de ploeg van trainer Henrik Bergholt met 29-24 BFC de baas. Ook de vrouwen van E&O behaalden de tweede zege van het seizoen.
In een nerveuze eerste helft nam E&O steeds een puntje voorsprong, maar de gasten uit Beek kwamen steeds langzij. Tot vijf minuten voor rust. E&O werd slordig in de afronding en de gasten namen drie doelpunten voorsprong. De thuisploeg was net op tijd bij de les om toch met een gelijke stand te gaan rusten, 12 tegen 12.
Het begin van de tweede helft leek op een kopie van de eerste helft. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en het werd een puntje puntje wedstrijd. Tot tien minuten voor tijd. E&O werd minder slordig en aanvoerder Daan Molenbroek nam de ploeg bij de hand. De thuisploeg liep puntje voor puntje uit en zag na zestig minuten handbal een 29-24 eindstand op het scorebord.
Bij E&O werd Molenbroek topscorer met acht treffers, Michel Wennink kwam tot zes doelpunten. Bergholt, die ruim twee weken geleden het stokje van Annelies Smeets over nam, blijft trainer van E&O tot het einde van het seizoen.

Vrouwen E&O verslaan Quintus 2

De vrouwen van E&O hebben ook het tweede duel in de eerste divisie gewonnen. Werd vorige week SEW 2 met 28-24 verslagen, vanavond werd ook Quintus 2 met een nederlaag naar Kwintsheul teruggestuurd. In een spannende wedstrijd bleef de thuisploeg net aan de goede kant van de score en won de wedstrijd met 30-29.