Hoogeveen verstevigt koppositie na zwaarbevochten zege op RKAVV

Het kostte de ploeg van trainer Nico Haak bloed, zweet en tranen, maar uiteindelijk pakte VV Hoogeveen in de slotminuten de volle buit tegen RKAVV. In Leidschendam werd het 3-4. Emil Bijlsma scoorde de winnende treffer.
vv Hoogeveen
VV Hoogeveen wint in de slotminuten bij RKAVV © RTV Drenthe
Het was RKAVV wat meteen scherp uit de startblokken schoot. Een voorzet van Remco Overdevest werd goed binnengeschoten door Yani Bouras. RKAVV kon een paar minuten later zelfs op 2-0 komen, maar Overdevest miste de strafschop. Na een kwartier spelen scoorde Louis Vijhuizen de gelijkmaker. In de beginfase gebeurde er van alles. Bouras kopte op de lat, terwijl aan de andere kant Finn van Kommer naast schoot.
Vlak voor rust bleek Hoogeveen uiterst effectief te zijn in de afwerking. Eerst scoorde Joost Screever en vervolgens was het Jim Veltmaat die de 1-3 scoorde. In de tweede helft bleef de wedstrijd een spektakel. Aytac Metin en Ayoub Boukhari zorgde ervoor dat RKAVV weer op gelijke hoogte kwam.
Uiteindelijk leek dat ook de eindstand. Maar nadat Hoogeveen in de slotfase al de onderkant van de lat raakte, was het Emil Bijlsma die ervoor zorgt dat Hoogeveen dit seizoen nog geen puntverlies heeft. Na vijf wedstrijden staat de ploeg van trainer Nico Haak op de eerste plaats in de Hoofdklasse A met 15 punten.