GOMOS effectiever dan VKW: 1-3

VKW - GOMOS
Jannes Siegers (GOMOS) en Werner Wijnholds (VKW) zoeken de kleedkamer op na de 1-3 zege voor de formatie uit Norg © RTV Drenthe
VOETBAL - GOMOS is het nieuwe seizoen in de 1e klasse F begonnen met een 3-1 zege bij VKW. De thuisclub kreeg daarmee te weinig, want er waren kansen genoeg op minimaal een gelijkspel. Het gemis van topschutter Anjo Willems, wegens een blessure afwezig, was duidelijk.
Dat Willems de eerste competitiewedstrijd moest missen was tot vanmiddag niet bekend bij GOMOS. Op de website van de club uit Norg werd de verdediging van GOMOS nog veel succes gewenst met het afstoppen van de spits.
Maar Willems, die over het algemeen wel goed is voor minimaal 20 goals per seizoen herstelt van een schouderblessure die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen ASVB. Hij was niet de enige sterkhouder Karlo Meppelink moest missen. Ook Tim en Wouter Baardink waren er niet bij én is Robin Gerding tot de winter niet inzetbaar. Aan de andere kant kende ook GOMOS-trainer Martin Drent de nodige personele problemen. Hij moest het stellen zonder Ronald Sloots en Guido Koolen, zijn eerste en tweede aanvoerder.

GOMOS vroeg op voorsprong

Al na vier minuten kwamen de gasten op voorsprong. Ivo Drenth mocht een cadeautje uitpakken omdat VKW een hele matige corner niet kon uitverdedigen. Sterker nog, Coen Waninge maaide over de bal en doelman Martijn Mulder zag er ook niet goed uit: 0-1.

Herstel VKW

De thuisclub herstelde zich naarmate de eerste helft vorderde, voetbalde ook gemakkelijker dan de gasten, en kwam na een half uur op gelijke hoogte. Een prachtige pass van Leon Santema werd prima afgerond door Werner Wijnholds. Voor rust had het eigenlijk ook 2-1 of 3-1 moeten zijn, maar Jeroen Welles en Santema stuitten op GOMOS-doelman Melvin Koning.

GOMOS scoort, VKW niet

En waar VKW niet scoorde, daar deed GOMOS het na rust wel. Robert Elsinga schoot raak met links: 1-2. Wijnholds was daarna heel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn fraaie kopbal werd op een eveneens fraaie wijze gekeerd door Koning en de paal. VKW bleef aandringen, verdiende zoals al eerder gememoreerd ook een punt, maar die kwam er niet. Jannes Siegers gooide kort voor tijd namelijk de wedstrijd in het slot met een heerlijke goal: 1-3.