Coevorden wil parkeerprobleem Dalen oplossen

Ondernemers in Dalen die klagen over een gebrek aan parkeerplaatsen in hun dorp, krijgen steun van de VVD en BBC2014 in de Coevorder gemeenteraad.

Volgens de VVD is het belangrijk om 'ambitieuze ondernemers te steunen' die willen dat de voorzieningen ok zijn. "Bovendien is het een goed initiatief dat er vanuit het dorp een probleem is gesignaleerd". BBC2014 benadrukt daarbij 'dat de 36 weggevallen plekken in het centrum veel gebruikt werden. Daardoor is er weinig plek en wordt er elders geparkeerd'. "Het zorgt ervoor dat auto's vreemd wegdraaien op plekken waar niet geparkeerd hoort te worden en dat kan zorgen voor ongelukken."

Daartegenover staan PVDA en PAC. De PVDA vindt dat de verantwoordelijkheid ook deels bij de ondernemers ligt. Voor wandelaars en fietsers ziet de partij mogelijkheden voor aparte parkeerplekken of er moet een blauwe zone komen. PAC ziet het als een uitgelezen mogelijkheid om te zorgen dat bezoekers met het openbaar vervoer naar Dalen komen.

Parkeerplaatsen niet bruikbaar

Bouwwerkzaamheden zorgen ervoor dat 36 parkeerplaatsen bij het oude gemeentehuis niet meer bruikbaar zijn. Daardoor zijn er nu te weinig parkeerplekken in het centrum van Dalen, schrijft een groep van veertien ondernemers in het dorp aan de gemeente.

Daarnaast maken zij zich zorgen over toeristen die de parkeerplaatsen in de zomer gebruiken om vanaf daar te gaan wandelen of fietsen. "In de toekomst zal dit tekort zich nog vaker openbaren, omdat dan de toeristenstroom weer volledig op gang is gekomen'', schrijft ondernemer Rik Assen van de Plusmarkt.

In gesprek

Wethouder Jeroen Huizing gaat in ieder geval werk maken van het parkeerprobleem. Volgende week gaat hij om tafel met de bezorgde ondernemers en Plaatselijk Belang. "Maar de parkeeroverlast is geen acuut probleem. Het is niet dat het elk weekend in het dorp vaststaat. Maar we moeten er naar de toekomst toe samen naar kijken."

Deel dit artikel: