Araujo kopt FC Emmen in Utrecht naar promotieplek

FC Emmen juicht
FC Emmen viert de 0-1 van Miguel Araujo in Utrecht © FC Emmen Media / Evelijn van Let
VOETBAL - FC Emmen had het lastig in Utrecht, maar boekte wel de vierde zege op rij. Door een kopgoal van Miguel Araujo won de Drentse club met 1-0 van Jong FC Utrecht. Door die zege klimt FC Emmen naar plek 3 in de Keuken Kampioen Divisie. En dat is zoals het er nu voor staat een promotieplek.
Voor de vierde keer op rij speelde Dick Lukkien in dezelfde opstelling, al hadden Jeredy Hilterman en Peter van Ooijen deze week wat verkoudheidsklachten. Maar beide aanvallers bleken fit genoeg om te spelen.
Toch hadden die twee het lastig tegen het stug verdedigende FC Utrecht, dat de ruimtes beperkt hield. Kansen waren er dan ook nauwelijks. Aan beide kanten overigens. De beste was halverwege de eerste helft voor de thuisclub, maar Balk zag zijn inzet knap gekeerd worden door Michael Brouwer. Een 0-0 ruststand leek logisch, maar daar dacht Miguel Araujo anders over. De man, die de komende twee weken ontbreekt vanwege interlandverplichtingen, kopte raak uit een corner van Van Ooijen.
Na rust waren de eerste twee kansen voor Utrecht-spits Venema en moest Emmen even overleven. Daarna kreeg Emmen de grip terug en was Hilterman, koppend uit een mooie voorzet van Luzayadio, via de handen van doelman De Keijzer tegen de lat. Utrecht bleef het over de grond proberen, maar slaagde er niet in om het verdedigende blok, onder aanvoering van Veldmate en Araujo, te passeren. In de counter had Mendes nog de 0-2 op zijn schoen, maar die kwam er niet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.