Wat vind jij: Ik koop voorlopig geen (ander) huis

te koop
Het aantal leningen voor de aankoop van een huis is sterk gedaald © ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media
Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een huis is het afgelopen kwartaal met ruim een vijfde gedaald, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt hypotheekadviseur De Hypotheker
Volgens de hypotheekadviseur ligt het aantal afgesloten hypotheken nagenoeg gelijk, maar dat komt vooral doordat er meer leningen bestemd zijn voor de verbouwing van een woning of voor het oversluiten van een krediet.
De cijfers maken duidelijk dat de hypotheekmarkt "op slot" zit, zegt de hypotheekadviseur. Iets meer dan de helft van alle hypotheekaanvragen betreft de aankoop van een woning. Het aantal hypotheektransacties voor de aankoop van een woning bevindt zich daarmee volgens de adviseur op een dieptepunt. Veel woningkopers staken hun zoektocht en gaan op zoek naar haalbare alternatieven.

Wat vind jij

Ben jij nog van plan binnenkort een hypotheek af te sluiten voor een nieuw huis? Of ben je gestopt met het zoeken naar een (andere) koopwoning.

Houd het netjes

We hanteren als omroep de regel dat mensen altijd hun mening moeten kunnen geven. We lezen de commentaren en ongepaste reacties proberen we zo snel mogelijk te verwijderen. We snappen dat sommige onderwerpen gevoelig liggen, maar we doen aan iedereen wel de oproep om de discussie netjes en rustig te laten verlopen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.