Gemeente maakt toekomstplan voor gebied Matsloot-Westpoort bij Onlanden

Matsloot-Westpoort
Wel of geen zonnepark? Gebiedsvisie moet toekomst Matsloot tekenen © Provincie Groningen
Komt er een zonnepark in het gebied Matsloot-Westpoort en hoe kan het water daar het beste opgevangen worden? Dit zijn vragen waar de gemeenten Noordenveld, Westerkwartier en Groningen samen antwoorden op willen vinden en daarom werken ze samen aan een visie voor het gebied.
Matsloot-Westpoort ligt op de kruising van de gemeenten Noordenveld, Westerkwartier en Groningen. Het vormt de overloop tussen Groningen en Drenthe, en grenst aan De Onlanden.

Zonnepark

Dat maakt dat er veel belangen spelen in het gebied. Zo moet nagedacht worden over waterberging, de toekomst van de natuur en wordt er gekeken naar het nabijgelegen Suikerunie-terrein.
Voor Noordenveld geldt dat vooral de aanleg van een mogelijk zonnepark interessant kan zijn. Powerfield wil een zonnepark aanleggen in Matsloot, iets waar natuurorganisaties als IVN zich al tegen verzet hebben. Wethouder Kirsten Ipema gaf namens de gemeente Noordenveld aan dat het eerst wachten is op een gebiedsvisie, alvorens er gekeken kan worden naar de haalbaarheid van de plannen.

Open discussie

De provincie Groningen geeft aan dat diverse inwoners en organisaties gehoord zullen worden bij het ontwikkelen van de visie. Eind dit jaar gaat dit gebeueren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.