Multitalent Del Grosso wint junioren wegwedstrijd in Sluiskil

WIELRENNEN - Tibor del Grosso uit Eelde heeft vandaag de tweede etappe in de internationale junioren driedaagse van Axel gewonnen. Slechts één week na zijn veldritoptreden in de Superprestige Gieten was de renner uit Eelde het snelste in de massasprint in Sluiskil.

De Driedaagse van Axel ging vrijdagavond van start met een rit over 100 kilometer. Daarin eindigde Del Grosso nog als elfde. Vanochtend stond een tijdrit op het programma waarin de Drentse renner de vijfde tijd noteerde. In de 80 kilometer lange rit van vanmiddag met start en finish in Sluiskil kon Del Grosso de massasprint nipt winnen door de Fransman Mathias Sanlaville en de Noor Emil Skar te verslaan.

"De koers was weer ontzettend nerveus en was dus weer niet makkelijk om je goed te handhaven. Ik had halverwege de koers wel door dat het een pelotonsprint ging worden. Naar de sprint toe was het opnieuw weer chaos ik moest mijn sprint van ver aangaan. Gelukkig maakte ik genoeg snelheid om er nog net over te komen," liet Del Grosso na afloop weten.

Vorige week ploeterde Del Grosso nog door de modder van Gieten tijdens de Superprestige Gieten. Daar kwam hij toen tot de 25e plaats bij zijn eerste wedstrijd tussen de Elite-renners. Morgen staat voor het multitalent nog een heuveletappe van 100 kilometer rondom Zottegem op het programma.

Meer over dit onderwerp:
superprestige wielrennen eelde tibor del grosso
Deel dit artikel: