Dallinga flikt het weer: Niet FC Emmen, maar Excelsior koploper

VOETBAL - Hij zou niet scoren volgens Leonel Miguel, maar hij deed het wel. Thijs Dallinga, de topscorer in de Keuken Kampioen Divisie, kopte na een half uur raak. De goal van de oud-jeugdspeler van FC Emmen betekende ook de winnende: 0-1.

Door die nederlaag pakte niet Emmen, maar Excelsior de koppositie in Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdamse club heeft nu 19 punten uit 10 duels, drie meer dan FC Emmen.

Zwak begin

FC Emmen startte zwak in de topper die voor het eerst sinds lange tijd weer in een uitverkochte Oude Meerdijk werd gespeeld. Al na een minuut had Excelsior op voorsprong kunnen (en misschien wel moeten) komen, maar de kopbal van Reuven Niemeijer ging net naast.

Één kans, één goal

Na zo'n kwartier nam Emmen het heft wel in handen, maar Excelsior deed het wel goed. De formatie van oud-Emmenspeler Marinus Dijkhuizen speelde volwassen, geduldig en goed in de organisatie. Via Jari Vlak en Azzeddine Toufiqui was Emmen dichtbij de openingstreffer, maar beide keren ging de bal niet tegen de touwen. Dat ging ie wel aan de andere kant toen Dallinga raak kopte uit een leep balletje van Marouan Azzarkan: 0-1. Het antwoord van Emmen leek razendsnel te komen, maar opnieuw Vlak en Toufiqui zagen hun inzet gekeerd worden. Met name de kopbal van de Fransman, vrij voor Van Gassel, had eigenlijk een doelpunt moeten zijn.

Matige voorzetten

Na rust ging het tempo omhoog bij de thuisclub en werd Excelsior ver teruggedrongen. Rui Mendes, Hilterman en Lorenzo Burnet kregen de kans op de 1-1, maar verzilverden hun kans niet. Mendes vond Van Gassel op zijn weg, Hiltermans' poging achter het standbeen was te slap en Burnet schoot met buitenkant links over waar hij het eigenlijk met rechts had moeten proberen.

Emmen verdiende een treffer, maar die kwam er dus niet. Ook omdat de thuisclub in het laatste half uur teveel de bal rondspeelde en tevergeefs hoopte op een goede voorzet vanaf de flanken.

Deel dit artikel: