Zelfverzekerd ACV pakt de draad weer op na twee onterechte nederlagen

ACV
Feest bij ACV © RTV Drenthe
VOETBAL - ACV heeft op bezoek bij VVSB een overtuigende 3-0 zege behaald. De ploeg van Fred de Boer had geen zelfvertrouwen verloren na twee nederlagen op rij. Door de zege klimt ACV weer naar de vierde plaats in de stand van de 3e Divisie.
"Misschien lag het aan ons, maar ik had meer verwacht van VVSB," liet ACV trainer Fred de Boer na afloop weten. De thuisploeg scoorde dit seizoen al twee overwinningen en stond na de eerste speelronden nog bovenin de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ACV was de ploeg uit Noordwijkerhout al teruggezakt naar de tiende plaats.
"Zij speelden een 5-3-2 systeem en dat komen we niet veel tegen. Onze jongens pakten dat echter prima op en ondanks dat ze snel en vaardig speelden hebben wij eigenlijk geen kansen weg gegeven," aldus De Boer.

Verdediger in de spits

Pas laat in de eerste helft kwam ACV op voorsprong door Pascal Huser, die met een mooie aanname met links en een hard schot met rechts de eerste treffer binnenschoot. Na lang blessureleed was Huser weer belangrijk voor de ploeg. Ook in de tweede helft vielen de doelpunten pas laat. Het waren de wissels Niels Grevink en Robert Talens die uiteindelijk de zege voor ACV verzekerden. Talens deed dit vanuit een spitsenpositie, waar hij normaal acteert als centrale verdediger.
Na de treffer van Grevink was het verzet van VVSB gebroken. "Je zag al dat VVSB met weinig zelfvertrouwen speelde. Wij hebben ook twee keer verloren, maar daar zag je in onze ploeg niks van terug. Na een goede trainingsweek zitten we weer in het juiste ritme," zei De Boer.

Stand

Door de zege staat ACV nu vierde in de stand van de 3e Divisie met 14 punten uit 8 wedstrijden. Excelsior '31 en Sportlust '46 staan met eenzelfde aantal punten op de derde en vijfde plek. Volgende week ontvangt ACV laatstgenoemde ploeg in Assen. Sparta Nijkerk blijft de nog altijd ongeslagen koploper.