Alcides doelman Jager speelt hoofdrol in overwinning op Alphense Boys

Leon Kooiker is het middelpunt van de feestvreugde bij Alcides na zijn eerste van drie treffers tegen SDO
Alcides won met 3-1 van Alphense Boys (archieffoto) © RTV Drenthe
VOETBAL - Alcides heeft vandaag voor een stunt gezorgd in de hoofdklasse A door, in Alphen, de nummer drie uit stand, Alphense Boys, met 3-1 te verslaan. De Meppelers klimmen daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst.
De ploeg van trainer Wilko Niemer moest al vroeg in de achtervolging nadat de thuisploeg binnen tien minuten op voorsprong kwam. Ondanks een enkele kans voor de geelhemden was het toch vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Alcides.
In de tweede helft kwam Alcides uit het niets op gelijke hoogte uit een vrije trap van Sil Kuurmans. Hij was vervolgens ook betrokken bij de 1-2 waarin hij de assist gaf aan Nick Kuipers, die niet aarzelde en de Meppelers op voorsprong bracht.

Hoofdrol doelman Xander Jager

Alphense Boys ging op zoek naar de gelijkmaker, maar keeper Xander Jager hield zijn doel schoon. Na een rode kaart moestde thuisploeg met 10 man verder en leken de kaarten geschud in het voordeel van Alcides. In de laatste vijf minuten gooide invaller Roy Kuiers de wedstrijd definitief op slot met de 1-3.
"Heel eerlijk zagen we dit niet aankomen," stelt trainer Wilko Niemer. "Alphense Boys kreeg wel 12 kansen, maar schoot er maar één in. Wij kregen vier kansen en schieten er drie in", vervolgt hij.
Ook Niemer prees zijn doelman. "Xander Jager heeft ons echt in de wedstrijd gehouden door zes zekere doelpunten tegen te houden. Het leek wel alsof hij magneten in de handschoenen had."
Alcides pakt zodoende de tweede zege van het seizoen en maakt een flinke stap op de ranglijst. De ploeg klimt naar de vijfde plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden. "We kijken niet teveel naar de ranglijst, maar af toe een wedstrijd winnen is wel heel lekker," sluit Niemer af. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen TAC '90 op het programma