Zilver voor mountainbiker Tim Smeenge bij het NK marathon

Mountainbiker Tim Smeenge pakt zilver op NK marathon
Mountainbiker Tim Smeenge pakt zilver op NK marathon © George Deswijzen
MOUNTAINBIKEN - Tim Smeenge (26) uit Zeegse heeft net naast het rood-wit-blauw gegrepen bij het Nederlands kampioenschap op de marathon. In de finale werd hij verrast door Hans Becking (35) die eerder in de koers lek reed. Voor Becking was het zijn tweede Nederlandse titel op de marathon in z'n carrière.
Het Nederlands kampioenschap werd uitgevochten tijdens de Bart Brentjens Classic in Zuid Limburg. De wedstrijd was een grote afvalkoers. In de finale bleven Smeenge, Becking en de Belg Wout Alleman samen over. Alleman kwam als eerste over de streep maar deed uiteraard niet mee in de strijd om het rood-wit-blauw.
Vorig weekend eindigde Smeenge nog als 41e op het wereldkampioenschap op deze discipline. Een week daarvoor won hij de Geopark Hondsrug Classic rondom 't Nije Hemelriek in Gasselte.