Handbalsters leven zich op Kreta uit tegen Griekenland: 14-35

HANDBAL - De Nederlandse handbalsters hebben in de EK-kwalificatie de tweede groepswedstrijd met overmacht gewonnen. Oranje zegevierde op Kreta met 35-14 over Griekenland. Merel Freriks uit Borger nam drie doelpunten voor haar rekening.

De ploeg van interim-bondscoach Monique Tijsterman leidde in Heraklion bij de rust al met 21-6.

Angela Malestein en Bo van Wetering waren met zes treffers de beste schutters van Oranje. Debbie Bont (vier), Laura van der Heijden en Merel Freriks (beiden drie) waren eveneens goed op schot.

Oranje begon afgelopen woensdag in Almere de kwalificatiereeks voor het EK van 2022 met een ruime zege op Belarus: 38-27. In dat duel was Malestein met acht treffers ook uitstekend op dreef.

Duitsland zit eveneens in de poule van Nederland. De beste twee landen van de groep plaatsen zich voor de eindronde in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. In december van dit jaar verdedigt Nederland eerst nog in Spanje de wereldtitel.

Bij Oranje ontbraken keepster Tess Wester en de opbouwspeelsters Kelly Dulfer en Inger Smits. Tijsterman koos ervoor om de drie jongelingen Tamara Haggerty, Kelly Vollebregt (beiden goed voor twee treffers) en keepster Yara ten Holte in Griekenland aan het werk te zien. Estavana Polman en Lois Abbingh (beiden nog geblesseerd) waren evenmin van de partij.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Merel Freriks Handbal
Deel dit artikel: