Del Grosso vergezelt Van der Tuuk bij Metec-Solarwatt

WIELRENNEN - Tibor del Grosso uit Eelde en Axel van der Tuuk uit Assen rijden volgend seizoen allebei in dienst van Metec-Solarwatt.

Tibor Del Grosso komt over van het Streetjump Development Team en reed onlangs de tijdrit op het EK en WK op de weg en ook de wegwedstrijd op het EK. Een blunder van de KNWU zorgde ervoor dat hij niet kon starten op de wegwedstrijd van het WK. Juniorenbondscoach Marco van Bon selecteerde vijf renners, terwijl er maar vier mochten starten. Del Grosso werd het kind van de rekening.

Goed seizoen

De 18-jarige renner uit Eelde is bezig aan een goed seizoen. Hij won het eindklassement en de openingsrit van de lastige Franse klimkoers La Ronde des Vallées. Ook werd hij vijfde in de Ronde van Oostenrijk voor junioren en zesde in de Vredeskoers U19. Afgelopen weekend won hij nog een rit in de Driedaagse van de Axel.

Del Grosso zal in de winter overigens ook gewoon blijven crossen. Zijn nieuwe werkgever zal hem in de wintermaanden faciliteren. Voor de verdere ontwikkeling van de jonge Nederlander, maar ook vanwege de extra publiciteit die het zal opleveren voor de ploeg. Anderhalve week geleden maakte hij z'n debuut als belofte-renner bij de Superprestige van Gieten.

Axel van der Tuuk

Een week geleden werd al bekend dat Axel van der Tuuk uit Assen ook de overstap maakt naar Metec-Solarwatt.

Van der Tuuk werd in 2019 Nederlands kampioen bij de junioren en stapte over naar Jumbo-Visma, waar hij dit jaar zijn contract inleverde. Vervolgens reed hij voor de Noordelijke Wielervereniging Groningen.

Adne Koster neemt afscheid

Eerder werd ook al bekend dat Adne Koster (21) uit Roden de ploeg verlaat. Hij rijdt volgend seizoen voor het nieuwe Allinq Continental Cycling Team. Net als baanrenner Roy Eefting uit Grolloo.

Deel dit artikel: