Meet & greet in Assen om truckers te werven

In de zoektocht naar nieuwe vrachtwagenchauffeurs komen er twee banenmarkten, waarvan een in Assen. Bedrijven presenteren zich dan in een poging nieuwe truckchauffeurs te werven.

Het tekort aan beroepsrijders is niet nieuw en lijkt maar moeilijk op te lossen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een op de vier transporteurs met personeelstekort te maken heeft: er staan tienduizend vacatures open.

Na het verdwijnen van veel maatregelen van de coronacrisis groeit het probleem snel. Nieuwsuur meldde eerder deze maand dat zelfs bijna de helft van de transportbedrijven personeel te kort zeggen te komen.

Meet & Greet

Opleider Oosterpoort houdt daarom een Meet & Greet in Assen en Groningen. Er worden presentaties gegeven over de opleiding tot beroepschauffeur en over subsidies. Bezoekers kunnen ook een proefrit maken in een vrachtwagen, bus of lesauto.

Volgens Oosterpoort kunnen transporteurs sneller nieuwe kandidaten opleiden dan de bedrijven in de gaten hebben. Dat moet kunnen binnen een half jaar, zegt de opleider.

De Meet & Greet is op 30 oktober bij Oosterpoort Opleidingen in Assen.

Meer over dit onderwerp:
Assen vacatures vrachtwagens chauffeurs Trucks
Deel dit artikel: