Rémon Kwant kan koffers pakken voor WK inlineskaten in Colombia

Rémon Kwant in actie op het NK inlineskaten
Rémon Kwant kan koffers pakken voor WK inlineskaten in Colombia © Glenn Wassenbergh
INLINESKATEN - Rémon Kwant uit Koekange mag tóch afreizen naar het WK inlineskaten in Colombia. Door sociale onrust en de coronasituatie in het Zuid-Amerikaanse land was het lang onzeker of de KNSB wel een team naar het WK Inlineskaten zou afvaardigen. Maar begin deze week ontving de KNSB goede berichten vanuit Colombia.
"Op beide vlakken zijn we gerustgesteld", zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. "Onze vragen zijn naar tevredenheid beantwoord door het lokale organisatiecomité en World Skate. Voor de Colombianen is inlineskaten volkssport nummer één, wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit WK goed zullen organiseren."

Selectie

Buiten Kwant bestaat de Nederlandse WK-selectie bestaat uit Berber Vonk, Lianne van Loon, Moniek Klijnstra, Ruurd Dijkstra en de junioren Patricia Koot en Jorian ten Cate. De Belg Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni uit Hoogeveen zijn de bondscoaches.

Op 1100 meter hoogte

Het WK Inlineskaten worden van 6 tot en met 13 november verreden in Ibagué, op 200 kilometer van de hoofdstad Bogotá, gelegen op 1100 meter hoogte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.