Uitgaan in Assen kan vanaf vrijdag met coronapolsbandje

Vanaf morgen is er een coronacheckpoint in de binnenstad van Assen. Bij het checkpoint kunnen mensen met de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs een polsbandje halen voor bezoek aan de horeca, evenementen, theater, bioscoop en museum. Het bandje is voor 24 uur geldig en heeft elke dag een andere kleur.

Het checkpoint komt in de VVV in de Marktstraat en is op vrijdag en zaterdag open van 9.30 - 23.00 uur en op zondag van 12.00 - 18.00 uur.

Gastvrij Assen

Het coronacheckpoint is een initiatief van binnenstadsorganisatie Vaart in Assen en Koninklijke Horeca Nederland, in afstemming met de gemeente Assen. Kjeld Vosjan, binnenstadsregisseur is blij met het initiatief: "Met het bandjessysteem is de doorstroom sneller en willen we de druk verlichten bij ondernemers. Maar als blijkt dat het niet nodig is of dat er niet genoeg animo voor is, dan kunnen we altijd weer afschalen."

Hoewel het uitgaansleven van Assen niet te vergelijken is met dat van Groningen, wil Vosjan toch de gastvrijheid bieden die het bandjessysteem meebrengt: "Het is een stuk gastvrijheid toe naar de gasten, ook voor de bezoekers van Frida Kahlo. Die kunnen hierdoor en naar het museum, lunchen en andere horecagelegenheid bezoeken, zonder elke keer de QR-code te laten scannen." In de stad is het polsbandje dan ook de gehele dag geldig.

Daarnaast komen er twee nieuwe Testen voor Toegang-locaties in Assen. De huidige locatie aan de Industrieweg is gesloten. Eén testlocatie komt in de binnenstad, naast DNK. De andere locatie komt bij De Bonte Wever.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
corona polsbandjes
Deel dit artikel: