Veldmate matchwinner na stroef avondje Oss

FC Emmen voor het uitvak in Oss
FC Emmen poseert na de 1-2 zege in Oss voor het uitvak © FC Emmen
VOETBAL - Het vak met 200 meegereisde FC Emmen-supporters explodeerde in de 93e minuut toen aanvoerder Jeroen Veldmate de bal tegen de touwen kopte. Het was de winnende treffer voor de Drentse club na een zeer moeizaam avondje in Oss.
Door de 1-2 zege klimt FC Emmen naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met 19 punten uit 11 duels. Koploper blijft Excelsior, dat met 3-0 van VVV. De Rotterdammers hebben 22 punten. FC Volendam (1-5 zege bij Telstar) staat 2e, met 21 uit 10 en De Graafschap (0-0 tegen FC Eindhoven) heeft 20 uit 11.
De thuisclub, die na een sterke seizoenstart in de laatste zes duels maar één punt wist te pakken, bakte er weinig van. De mannen van trainer Bob Peeters hielden het veld klein en probeerden Emmen het voetballen en vooral aanvallen onmogelijk te maken.

Hilterman laat kans op snelle openingstreffer liggen

Een snelle voorsprong tegen zo'n zwakke tegenstander kan de avond dan een stuk gemakkelijker maken. Die vroege kans kreeg Emmen ook, maar na prima voorbereidend werk van Peter van Ooijen en Azzeddine Toufiqui, schoot Jeredy Hilterman hard op TOP Oss-doelman Norbert Alblas. Daarna werd het slordiger aan de kant van Emmen, ondanks dat de thuisclub ook niet veel liet zien.

Van Ooijen en Mendes dichtbij

Het duurde tot tien minuten voor rust voordat de Drentse club weer een acceptabel niveau haalde. Grote kansen kwamen er ook. Twee keer was Peter van Ooijen er dichtbij en de derde grote kans, de grootste van alle vier, was voor Rui Mendes.
De meest fraaie pogingen waren van Van Ooijen, die zijn eerste subtiele poging gekeerd zag worden door Alblas en zijn tweede schot net langs de kruising zag scheren. Mendes werd na een lange combinatie, door een zeer volle TOP-defensie, weggestoken door Jari Vlak maar tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Wereld op zijn kop

Kort na rust stond de wereld even helemaal op z'n kop toen Justin Mathieu de 1-0 scoorde, na voorbereidend werk van de ijzersterke beer in de punt van aanval bij TOP Oss; Kay Tejan. Er werd maar weer eens bewezen dat elke ploeg, hoe slecht ook, altijd één kans krijgt.

FC Emmen keert het tij

FC Emmen was aangeslagen, maar rechtte op tijd haar rug. Eerst was het invaller Jasin-Amin Assehnoun die fraai met links scoorde. Dat deed de vervanger van Jeredy Hilterman achttien minuten voor tijd. Daarna was het weer zwoegen en hopen op nog een bevlieging. Die kwam uiteindelijk dus uit een corner. Assehnoun bracht de bal voor, basisdebutant El Azzouzi kopte de bal door en Jeroen Veldmate knikte binnen: 1-2.
Drie punten en met gierende banden naar huis!
Matchwinner Veldmate: 'Over twee weken is iedereen vergeten hoe we hier wonnen'