Zuidlaren loopt uit voor vuurwerkshow: Zuidlaardermarkt komt eraan

Inwoners van Zuidlaren hebben massaal gekeken naar de vuurwerkshow. De show aan de Voorkampen is traditioneel de opening van de Zuidlaardermarkt en de bijbehorende kermis.

Bezoekers keken onder andere vanaf de Emmalaan, Leemkuilenweg en Wilhelminalaan naar het spektakel. Dat duurde ongeveer tien minuten. Vanaf 22.00 uur is er in verschillende horecagelegenheden nog live muziek.

Deze bezoekers keken vanaf de Voorkampen:

Honderden mensen keken naar het vuurwerk (Rechten: Noordernieuws)

De Zuidlaardermarkt, traditiegetrouw op de derde dinsdag in oktober, wordt komende week voor de 820ste keer gehouden. Vorig jaar ging de markt niet door als gevolg van corona.

Zuidlaren heeft de grootste én oudste paarden- en warenmarkt van West-Europa. Of het dinsdag officieel ook echt de 820ste editie is, blijkt niet te achterhalen. Maar als jaar van ontstaan wordt door de organisatie het jaar 1200 aangehouden. Toch zijn er concrete aanwijzingen dat er rond het jaar 1000 al markten in Zuidlaren werden gehouden.

Avond van Zuidlaren en geen Nacht

De Stichting Evenementen Zuidlaren organiseert verschillende activiteiten rond de Zuidlaardermarkt. Zo is het morgen koopzondag met straattheater op verschillende plekken rondom de Stationsweg en De Millystraat.

De Zuidlaardermarkt wordt altijd vooraf gegaan door de Zuidlaardernacht, maar die kan door de coronamaatregelen niet doorgaan. De horeca moet maandagavond om 24.00 uur sluiten en dus is het feest dit keer omgedoopt in de Avond van Zuidlaren.

De rest van het programma is hier te vinden.

Peter Weites filmde de vuurwerkshow:

Vuurwerk Zuidlaardermarkt editie 2021

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zuidlaren Vuurwerk Zuidlaardermarkt
Deel dit artikel: