WKE'16 en Actief blijven ongeslagen, puntenverlies voor HODO

WKE'16
Teamfoto WKE'16 © WKE'16 - Ronald Oldenburger
VOETBAL - In de lagere klassen van het Drentse amateurvoetbal stond vandaag de vierde speelronde op het programma. Daarbij zijn WKE'16 en Actief nog altijd ongeslagen. HODO liep vandaag wel tegen puntenverlies op, maar blijft koploper.
WKE'16 komt uit in de 2e klasse L en wurmde zich vandaag naar een nipte zegen tegen Veendam 1894. De ploeg uit Emmen kwam terug van een 2-1 achterstand om uiteindelijk met 2-3 te winnen. Daarmee heeft de ploeg 9 punten gescoord uit drie wedstrijden. De Emmenaren zijn nog geen koploper omdat ook GVAV-Rapiditas nog ongeslagen is en die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Valthermond staat na de 2-1 zege op Stadskanaal derde met 7 punten uit 3 wedstrijden.

Actief blijft winnen

Ook in de derde klasse B staat een Drentse ploeg bovenaan die nog ongeslagen is. Het gaat om vv Actief uit Eelde. Die ploeg won vandaag met 0-5 op bezoek bij Asser Boys en heeft daarmee al een gat van 4 punten geslagen op naaste concurrent Muntendam.
In de derde klasse D heeft HODO uit Hollandscheveld vandaag de eerste punten gemorst. Op bezoek bij FC Oldemarkt kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg blijft wel eerste in de ranglijst en het verschil met de nummer twee Oldeholtpade is nog altijd drie punten. Ruinen staat op de vierde plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden.

4e klasse C

In de vierde klasse C heeft Gieterveen de koppositie wel verspeeld door een 3-0 nederlaag bij BNC. De koppositie wordt voorlopig over genomen door Engelbert, dat eveneens 9 punten heeft, maar wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Eext bungelt in die klasse nog puntloos onderaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.