Hippisch Holtrijk houdt het na vijf edities voor gezien

Het paardenevenement Hippisch Holtrijk in Grolloo komt niet meer terug. Na vijf edities houdt de organisatie het voor gezien, schrijft het bestuur op Facebook.

Het bestuur heeft de afspraak gemaakt om verder geen commentaar te geven op deze beslissing. Secretaris Roel-Poppe Lubbers zegt wel dat de beslissing in goede harmonie is genomen: "Ooit is dit evenement uit mijn koker gekomen. Het was een wens die ik had en daar zijn we met groepje vrienden aan begonnen. Nu zijn we vijf jaar verder en dingen veranderen, maar deze beslissing is genomen in goede harmonie."

'Coronacrisis heeft veel gedaan'

Lubbers geeft aan dat de coronacrisis een flinke impact heeft gehad: "Dat heeft heel veel gedaan in de hippische sector en de concoursorganisatie. Op basis daarvan heeft een aantal bestuursleden besloten om naar hun eigen rol te kijken en te kijken naar de toekomst. De grote vraag was daarin: willen we hiermee verder? Een gedeelte van het bestuur heeft daarop de voorkeur gegeven aan andere prioriteiten."

De secretaris benadrukt wel dat het hier gaat om een gezamenlijk besluit. "Er staat een streep onder de stichting en de naam 'Hippisch Holtrijk'. Een ieder gaat een eigen weg, maar er zijn wel wat woorden over gevallen."

Of er een nieuw evenement gaat komen, sluit Lubbers niet uit: "Hippisch Holtrijk is niet meer, maar ik hoop dat we hier in de omgeving met een vergelijkbaar alternatief kunnen komen."

Onderscheidend concours

Volgens de hippische site stegen.net was Hippisch Holtrijk een onderscheidend concours, onder meer doordat er een aantal natuurlijke hindernissen in het parcours waren. Het was een mix van paardensport, (hippisch) toerisme en recreatie, dat veel publiek trok.

Springruiter Lennard de Boer won bij de vijfde editie van Hippisch Holtrijk in Grolloo de Derby van Drenthe.

"We willen alle vrijwilligers, sponsoren en bezoekers bedanken. Zij hebben dit evenement tot een succes gemaakt", besluit Lubbers.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
paardensport Grolloo Hippisch Holtrijk
Deel dit artikel: