Man die bejaarde Assenaar pinpas afhandig wil maken op heterdaad betrapt

211018_pinfraude
Er werd geadviseerd de pinpas door te knippen, waarna een bankmedewerker die zou komen ophalen © ANP
De politie in Assen heeft een 19-jarige man uit de stad Groningen aangehouden die de pinpas en de pincode van een 83-jarige Assenaar afhandig wilde maken. Dat probeerde hij door zich bij de bejaarde man telefonisch voor te doen als bankmedewerker. Hij vertelde dat iemand probeerde een groot geldbedrag van de rekening van de Assenaar af te halen.
De Groninger die zich voordeed als helpdeskmedewerker adviseerde de bejaarde man om zijn pinpas door te knippen, waarna een andere bankmedewerker de pas op kwam halen. De mantelzorger van de Assenaar vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

Vooral ouderen

De politie kon de Groninger aanhouden toen hij bij het huis van het slachtoffer kwam. De politie betrapte de verdachte in dit geval op heterdaad, maar raadt vooral oudere mensen waakzaam te blijven en nooit persoonlijke gegevens af te staan. Zeker niet telefonisch of aan de deur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.