820e Zuidlaardermarkt: paarden, handelaren en handjeklap

Handelaren die onderhandelen en het geluid van paarden. De 820e editie van de Zuidlaardermarkt is vanochtend van start gegaan.

Burgemeester Marcel Thijsen opende de markt om zes uur. Normaal gesproken doet de burgemeester dit jaarlijks op de Brink. Maar om opstoppingen te voorkomen, gebeurde dat dit jaar via een geluidinstallatie. "Er was geen officieel startmoment. Nu hoorde je om zes uur de kerkklok gewoon luiden", laat RTV Drenthe-verslaggever Jasmijn Wijnbergen weten.

Waar tijdens vorige edities ook nog groepjes jongeren na afloop van de Zuidlaardernacht door de straten trekken, zijn het nu vooral handelaren. De horeca in Zuidlaren moest gisteravond al om middernacht sluiten vanwege de coronaregels. Op enkele opstootjes na is de Zuidlaarderavond rustig verlopen. Wel liepen in de ochtenduren nog enkele dronken mensen over de markt.

De politie hield rond middernacht een controle. Brommer- en scooterrijders werden gecontroleerd. Dat leverde enkele hachelijke situaties op van bestuurders die dwars door het publiek er vandoor gingen.

Bromfietsers werden na afloop van de Zuidlaarderavond gecontroleerd (Rechten: Noordernieuws)

Lees ook:

Deel dit artikel: