Kabouterkolonie opgedoken in Holthe: uniek inkijkje in het kabouterleven

Een heuse kabouterkolonie is neergestreken in het dorpje Holthe. Op het wandelpad 'Ommetje van Holthe' is er nu een stuk waar je een uniek inkijkje krijgt in het leven van kabouters.

Astrid Belt is toeristisch regisseur van Midden-Drenthe. Bij haar dagelijkse werkzaamheden behoort niet bepaald het ontwerpen en neerzetten van een kabouterpad, maar sinds het idee er is kon ze haar enthousiasme niet bedwingen. "Het plan ligt al een poosje bij Marketing Midden-Drenthe. Toen ben ik aan het verzamelen geslagen en nu heb ik een plek gevonden waar de kabouters kunnen staan", legt Belt uit.

Kabouterlaantje

Het pad is letterlijk een kabouterlaantje, want de lengte van het pad bedraagt maar enkele tientallen meters. "Hopelijk is dit een voorbode voor een groter pad dat er ooit gaat komen, maar daar zijn we mee bezig", vertelt de bedenker. "Voor nu kunnen mensen hiernaartoe komen voor een klein inkijkje."

De eerste reacties stromen binnen en lijken positief. "De reacties die ik krijg zijn heel leuk. Mijn ouders wonen hier ook vlakbij, dus ik kijk altijd wel even deze kant op om te zien of er mensen zijn. Dat is vaak wel het geval."

Het laantje bevindt zich in de Hingstesteeg bij het 't Trefpunt in Holthe.

Deel dit artikel: