Vier boetes uitgedeeld tijdens Zuidlaardermarkt

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben gisteren bij extra controles op de Zuidlaardermarkt vier boetes uitgedeeld. Het gaat om twee boetes voor illegale export van paarden, een boete voor illegale import van een paard en een voor het verkopen van een paard zonder paspoort.

De inspecteurs van de NVWA controleerden op de Zuidlaardermarkt en op de aanvoerwegen vanuit Duitsland vooral of de dieren op de goede manier werden vervoerd. In totaal werden 35 transportcontroles uitgevoerd.

De eigenaar van het paard dat illegaal dreigde te worden ingevoerd, is bij de grens tegengehouden en teruggestuurd. De paarden die bestemd waren voor illegale export zijn gestald in Nederland.

Ook zijn op de markt drie ezels geweigerd die oude, herstelde wonden vertoonden. Er zijn geen overtredingen vastgesteld in de handel in diergeneesmiddelen. Het dierenwelzijn op de Zuidlaardermarkt was over het algemeen in orde. Op de markt was overal genoeg voer en water aanwezig, aldus de NVWA.

Meer over dit onderwerp:
boetes NVWA Zuidlaardermarkt dierenwelzijn
Deel dit artikel: