Deel windmolens Veenkoloniën draait, levering onderdelen vertraagd

Veertien van de windmolens zijn nu in bedrijf
Veertien van de windmolens zijn nu in bedrijf © Windpark De Drentse Monden en Oostermoer
De vertraging van de oplevering van windpark De Drentse Monden en Oostermoer wordt veroorzaakt doordat de levering van onderdelen op zich laat wachten. Op dit moment zijn 14 van de 45 windturbines in het gebied in bedrijf.
Dat laat fabrikant Nordex weten. Om welke onderdelen het gaat, wordt niet bekendgemaakt.
In juni heeft de fabrikant de installatie van de windmolens in de Veenkoloniën voltooid. Voordat het windpark overgedragen kan worden aan de directie, moeten alle molens getest worden.

Problemen

Eind augustus kwamen er verschillende problemen naar boven. Nordex spreekt van een fout bij de montage van kabels en in de systemen die ervoor moeten zorgen dat de elektromagnetische straling geminimaliseerd wordt. Uit voorzorg zijn de windturbines stilgezet. Bronnen meldden aan RTV Drenthe dat er een kabel doorgebrand was.
Het oplossen van de problemen waar Nordex tegen aanliep, vereist nieuwe onderdelen. Maar omdat die onderdelen later binnenkomen, wordt het park ook later opgeleverd. Nordex wil geen uitspraken doen over de financiële gevolgen ervan. Het bedrijf hoopt - net als de directie van het windpark - dat het windpark voor het eind van het jaar opgeleverd is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.