Top 3 foutloos: FC Emmen moet vanmiddag in achtervolging

VOETBAL - De top 3 van de Keuken Kampioen Divisie maakte gisteravond geen misstap in de 12e speelronde. FC Volendam, Excelsior en De Graafschap wonnen en dus zal nummer 4, FC Emmen, moeten winnen vanmiddag in Kerkrade om niet al te ver op achterstand te raken.

Koploper FC Volendam heeft namelijk op dit moment al acht punten meer dan FC Emmen, uiteraard met een wedstrijd meer gespeeld. De oranjehemden hebben 27 punten uit 12 duels. Emmen staat op 19 uit 11. Excelsior, dat tweede staat, heeft 25 punten uit 12 wedstrijden en De Graafschap 23 uit 12.

Tegen Roda JC kan Dick Lukkien weer beschikken over de mannen die voor de nederlaag tegen Excelsior vier duels wisten te winnen. Miguel Araujo is weer terug na een paar duels bankzitten bij het Peruaans elftal en Lucas Bernadou is weer hersteld na een lichte blessure.

Opstelling

Brouwer; Luzayadio, Araujo, Veldmate, Burnet; Bernadou, Vlak, Toufiqui; Mendes, Hilterman en Van Ooijen.

Roda JC

Roda JC staat 6e in de Keuken Kampioen Divisie en heeft één punt minder dan de Drentse club. Afgelopen maandag won de ploeg van trainer Jürgen Streppel met 2-1 bij Jong FC Utrecht door treffers van Pflücke en Emmers. De zege betekende dat Roda JC voor de derde keer op rij ongeslagen bleef, want doorvoor speelden de geelhemden met 2-2 gelijk tegen Jong PSV en werd FC Eindhoven met 2-0 verslagen.

Live op Radio Drenthe

Roda JC - FC Emmen is vanmiddag, vanaf 16.00 uur, uiteraard live te volgen op Radio Drenthe en via de liveblog op deze site.

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen Keuken Kampioen Divisie Roda JC
Deel dit artikel: