Liveblog: FC Emmen met horten en stoten naar winst in Kerkrade [gesloten]

liveblog
Volg hier Roda JC - FC Emmen van minuut tot minuut © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Roda JC met 1-2 gewonnen. Na een matige wedstrijd, waarin beide ploegen grossierden in balverlies, wist FC Emmen de drie punten ternauwernood over de streep te trekken. Drentse doelman Michael Brouwer kon zich met een aantal cruciale reddingen onderscheiden.
Al vroeg kwam de ploeg van Dick Lukkien op voorsprong in het Parkstad Limburg Stadion. Jari Vlak schreef zijn naam al binnen tien minuten op het scoreformulier. Roda JC-doelman Rody de Boer wist daarvoor al tweemaal een bal van de lijn te boksen. Twee minuten later was Vlaks goal alweer eentje voor de statistieken, want Dylan Vente maakte de gelijkmaker na een prachtige pass van Benjamin Bouchouari.
Tien minuten voor de rust kwam de eindstand al op het scorebord te staan. De drie punten gingen uiteindelijk mee naar Drenthe door een bizar eigen doelpunt van Stefano Marzo. De vleugelverdediger wilde een voorzet van Rui Mendes tot corner verwerken. Maar hij knikte de bal via de pal achter zijn eigen doelman.
Van het duel tussen Roda JC en FC Emmen is een liveblog bijgehouden. Dat is hieronder terug te lezen.