Achilles 1894 pakt drie belangrijke punten bij De Weide

Asser linksback Tim Migchelsen maakte het enige doelpunt
Asser linksback Tim Migchelsen maakte het enige doelpunt © RTV Drenthe / Tom Meijers
In de zaterdag tweede klasse J stond vanmiddag een belangrijk duel op het programma tussen de nummer zes (De Weide) en de nummer zeven (Achilles 1894). Op sportpark Schutlanden in Hoogeveen gingen de gasten uit Assen er met de winst vandoor: 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na ruim twintig minuten spelen gemaakt door linksback Tim Migchelsen.
De wedstrijd van vanmiddag stond dus niet alleen in het teken van drie punten, want de winnaar haakt aan bij de subtop en de verliezer wordt meegesleurd het moeras in, dat het rechterrijtje heet.

Spaarzaam hoogtepunt

Het doelpunt van Migchelsen was een spaarzaam hoogtepunt in een verder pover eerste bedrijf. De aanval werd opgezet door Chris van Houten, die na een goede combinatie Migchelsen wist te bereiken. De vleugelverdediger schoot als volleerd spits in de verre hoek raak.
Aan de andere kant probeerde vleugelaanvaller Jasper Strijker het met een omhaal, maar dat werd een prooi voor Achilles 1894-keeper Morten Otto.

Otto op de lijn

De Weide benutte de rust benut om het een en ander op scherp te stellen, want de ploeg van trainer Marcel Smid kwam sterk uit de kleedkamer. Pogingen van Mitchell Luchtenberg en een redding van Otto op de doellijn hielden de Asser voorsprong in stand.
De rood-zwarten zetten daar een aantal mogelijkheden tegenover. Eerst haalde Sam Kuipers met een schuiver doeltreffend uit. De Weide-doelman Renzo Hemmes had daarop een antwoord. Romario Tjong-A-Sie, probeerde diezelfde Hemmes tweemaal van afstand te verrassen. Maar ook die pogingen troffen geen doel.

Honderd minuten

Een slotoffensief van de kant van de thuisploeg mocht niet meer baten en na ruim honderd minuten voetbal vond scheidsrechter Jasper Ottens het genoeg. En dus gingen de punten mee in de bus naar Assen.

Achilles 1894 klimt, De Weide maakt een pas op de plaats

Achilles 1894 springt met deze overwinning naar plek vier in de zaterdag tweede klasse J. De Weide moet genoegen nemen met plaats acht.