FC Emmen-captain Veldmate: 'Voor het eerst niet het initiatief gehad'

VOETBAL - Voor de tweede keer dit seizoen had FC Emmen in een wedstrijd minder balbezit dan de opponent, maar net als de eerste keer (bij NAC) wist de Drentse club gisteren ook tegen Roda JC met 2-1 te winnen. In Breda was het overigens volkomen verdiend, in tegenstelling tot gisteren.

"Maar Michael Brouwer was echt goed", aldus Jeroen Veldmate. De captain constateerde na afloop terecht dat Emmen voor het eerst dit seizoen echt voor keuzes werd gesteld. "Roda JC kon ons eigenlijk overal onder druk houden omdat wij niet goed waren aan de bal. Daarnaast kregen wij, bij balbezit van hen, er nauwelijks druk op. Verdedigen begint voorin en als het daar al niet goed gaat heeft dat zijn weerslag op het hele elftal. Pas in de slotfase hadden we Roda JC echt onder controle. De wissels die zij doorvoerden kwamen ons niet slecht uit."

Toch lag de moeizame avond niet alleen aan het matige spel van Emmen, meende Veldmate. "Roda deed het ook gewoon goed en heeft een elftal met een aantal spelers die niet zouden misstaan in de eredivisie. Neem alleen al Pflücke. Die speelt moeiteloos mee met een club als Heracles hoor. Maar bovenal waren wij niet sterk. En toch winnen we. Stel je voor wat er gebeurt als we ook nog eens goed gaan spelen."

Deel dit artikel: