Alcides in beker te sterk voor vv Emmen na strafschoppen

Alcides
Alcides won, na strafschoppen, van VV Emmen © Alcides
VOETBAL - Alcides heeft in de eerste ronde van de Noordelijke districtsbeker vv Emmen uitgeschakeld. De ploeg van trainer Wilco Niemer had hier wel strafschoppen voor nodig. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd in 1-1. Alcides nam de strafschoppen beter en won uiteindelijk met 4-2.
In de eerste helft viel er voor het publiek niet zoveel te genieten. De kansen waar op rantsoen, maar gelukkig scheen de zon. Na een half uur leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.
In de tweede helft openden de gasten de score. In de 49ste minuut tikte Jan Jaap Wever de 0-1 binnen. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die leek er niet te komen. Maar in blessuretijd van de wedstrijd kreeg Alcides een strafschop, die door Nick Kuiper werd binnengeschoten. Even later mochten beide ploegen opnieuw naar de strafschopstip voor de penalty-serie.
Alcides nam de strafschoppen beter dan Emmen, zodat de ploeg van trainer Kevin Waalderbos zich verder op lijfsbehoud in de hoofdklasse A kan richten en bekert Alcides verder.