Auto's in Assen en Eelde verwoest door brand

De brandweer heeft haar handen in de nacht van zondag op maandag vol gehad aan twee autobranden in korte tijd. Net na middernacht werd een auto in Eelde deels in de as gelegd door brand en later in de nacht was het ook raak in Assen.

De autobrand in Eelde vond plaats aan de Korenbloemweg, waar een auto die bij een woning op de oprit geparkeerd stond vlam vatte. Verschillende buurtbewoners lieten weten een knal te hebben gehoord, waarop ze kort daarna de auto in brand zagen staan. Daarnaast was er in de wijk veel vuurwerk te horen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat een achterruit van de auto was vernield met een steen. Ook lagen er nog een paar andere stenen op straat. De politie heeft die meegenomen voor verder onderzoek.

'Hoogeveense taferelen'

Rond kwart over drie werd de brandweer opgeroepen om een autobrand aan de Schultestraat in Assen te blussen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto, die al snel als verloren kon worden beschouwd.

Een auto aan de Schultestraat in Assen staat in brand (Rechten: Persbureau Meter)

Auto's die naast de brandende auto stonden geparkeerd liepen ook lichte schade op. Omstanders spraken van "Hoogeveense taferelen" en lieten weten ook voor hun eigen auto te vrezen. De laatste tijd zijn er meerdere branden in Assen die vermoedelijk zijn aangestoken.

Net als in Eelde onderzoekt de politie ook de autobrand in Assen om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Meer over dit onderwerp:
Assen auto Eelde brand autobrand
Deel dit artikel: